Защитата победи в дерби без голови положения

Челси и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 в мач, в който головите ситуации бяха рядкост. Най-доброто положение бе пропуснато от Хаким Зиеш в началото на второто полувреме. Лондончани имаха предимство, особено след почивката, но и двата отбора не създадоха много в предни позиции.Така "сините" и "червените дяволи" завършиха при нулево равенство за втори път през този сезон, което се случва за първи път от сезон 1921-22. Отборът на Томас Тухел продължи с отличната си игра в защита, като не допусна гол в седми от деветте мача под ръководството на германеца. Лондончани пропуснаха да влязат в топ 4 и останаха на пето място, на две точки зад Уест Хам. Ман Юнайтед е втори и изостава на 12 точки от лидера Манчестър Сити.

Двата отбора започнаха предпазливо и с респект към съперника. Резултатът от този подход бе битка, лишена от ситуации пред двете врати. В 14-ата минута Маркъс Рашфорд стреля от фаул от доста голяма дистанция. Ударът бе силен, но Менди нямаше проблем да избие. Отговорът на Челси бе изстрел на Ковачич право в Де Хеа.

ЧЕЛСИ - МАН ЮНАЙТЕД 0:0

ЧЕЛСИ:

Менди, Аспиликуета, Рюдигер, Кристенсен, Чилуел, Маунт, Канте, Ковачич, Зиеш, Хъдсън-Одой, Жиру

МАН ЮНАЙТЕД:

Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Фред, Фернандеш, Джеймс, Грийнууд, Рашфорд ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО СТАТИСТИКА КЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички