Диана Петкова пред Sportal.bg: Не мога да повярвам, че хората, на които се доверихме, първи ни оплюха и захвърлиха

Една от перспективните български състезателки в националния отбор по плуване Диана Петкова изрази своето разочарование от отношението на ръководството на федерацията по плуване в лицето на Георги Аврамчев, главния мениджър на националния отбор Кристиян Минковски и лекаря на отбора Любомир Петров след положителните допинг проби на тримата й съотборници в националния отбор Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов. Тя говори пред Sportal.bg и за болката, която изпитва самата тя в момента. В началото на годината пловдивчанката замина за САЩ и започна като студентка в университета в Алабама.

"Не мога да повярвам, че хората на които се доверихме, бяха първите да ни оплюят и захвърлят. Сега се е случило на моите съотборници, утре ще се случи на мен. Хората, които с какви ли не доводи, те карат да останеш при тях и те ще се погрижат за теб. Да, ама сега какво? Момчета по на 18-20 години хвнати с примитивен препарат от времето преди да се родят. В петък (19.02), когато аз разбрах, им беше казано да не казват нищо, защо? За да може те да излязат и да ги наплюят. Ами мислите ли за семействата на тези, на които отнехте бъдещето? Представя ли си нашата Федерация това да се случи на техните деца и някой, на когото те са дали цялото си доверие, по този грозен начин захвърли техните деца? И сега какво, освен състезателите, кой ще носи отговорност? Личният треньор ли? Та те не са го виждали с месеци! Още по-лошото е, че останалите ми съотборници трябва да се върнат на лагер с тези хора и сляпо да повярват пак, просто защото няма какво друго да направят. Всички ще продължат да изпълняват, българските спортисти ще продължат да бъдат изоставяни. Ей това сме ние, изпълняваме всичко, вярваме и нямаме друг избор и накрая някой ни държи за гушите. Не мога да ви опиша горчилката, която изпитвам аз към всичко това. Не искате да си представите какво се случва със семействата и нашите български момчета, които бяха изоставени и на които бъдещето им ще бъде отнето, защото няма кой да се застъпи за тях или да каже истината и да застане на пангара до тях. Надявам се истината да победи и приятелите ми да не са вложили живота си в българския спорт напразно", сподели Петкова пред

Sportal.bg

. Тя коментира и как вижда своето бъдеще в националния отбор след случилото се: “Всичко това, което пиша, е с риск да загубя всичко, защото в крайна сметка като активен състезател, аз все още завися от тях до някаква степен. Надявам се в бъдеще да завися възможно най-малко от тях. В момента съм толкова афектирана и горчилката е толкова голяма, тези хора не ни заслужават. Когато губим, губим само ние, спортистите. Винаги виновни! Когато спечелим, печели федерацията и министерството, и всички! Смята ли, че този скандал би я отказал от плуването на национално ниво? Петкова е категорична, че не иска да изоставя любимия си спорт, тъй като всичките й мечти са свързани с него, но вече започва да мисли в различни насоки: "Всичките ми мечти са свързани с плуването и съм отдала прекалено много време, както и момчетата. Така че не мисля да се отказвам от плуването на национално ниво, но определено започвам да мисля и в различни насоки."

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти