Литва ще се бори да отърве исторически срам, Северна Македония търси изразителен успех

Днес предстои да се изиграят последните мачове от груповата фаза на квалификациите за ЕвроБаскет 2022. Както е известно, 22 от общо 24-те квоти вече са запълнени, като интрига остана само в две от осемте групи на пресявките.

Ето кои отбори се класираха за ЕвроБаскет 2022 заедно с България

В група "B" Естония и Северна Македония се изправят в директен мач, за да определят кой ще превземе третата позиция и кой от двата тима ще си спечели билет за първенството на Стария континент. В момента естонците разполагат с баланс от 2 победи и 3 загуби, докато западните ни съседи са с 1 успех и 4 поражения. Балтийците ще се класират или с победа, или със загуба до 8 точки. Северна Македония пък трябва да постигне успех с 9 точки или повече над Естония, за да заеме третата квота от групата. Двубоят между двете страни започва днес от 16:00 часа.

Изненадващо, една от най-силните баскетболни страни - Литва, също ще води битка до самия край за своето класиране на финалите на ЕвроБаскет 2022. Сребърните медалисти на две от последните три издания на континенталната надпревара се изправят в директен мач срещу отбора на Дания днес от 19:30 часа. В момента Литва е на второ място в група "C" с актив от 3 победи и 2 загуби, докато "червения динамит" е трети с баланс от 2 успеха и 3 поражения. От групата излизат само първите два отбора, а Литва ще трябва да постигне задължителен успех, за да отърве срама и да си спечели място на ЕвроБаскет 2022. Дания също се нуждае от победа, за да продължи. Останалите мачове от днешния ден:

16:00 Швеция - Нидерландия

16:30 Белгия - Чехия

16:30 България - Босна и Херцеговина

18:00 Франция - Великобритания

19:00 Унгария - Украйна

19:00 Турция - Хърватия

19:30 Латвия - Гърция

21:00 Черна гора - Германия

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти