Симон Байлс не би пуснала дъщеря си да тренира гимнастика заради сексуалните посегателства

Голямата звезда на американската спортна гимнастика Симон Байлс заяви, че ако някой ден е майка, не би позволила на дъщеря си да бъде част от гимнастиката на САЩ след скандала с бившия лекар на олимпийския отбор на страната по гимнастика Лари Насър.

Бившият лекар на националния тим по гимнастика на САЩ беше осъден на 175 години затвор през 2018 г. за сексуални посегателства на над 250 спортистки, сред които и Байлс.

По-рано Байлс призова за независимо разследване.

“Това далеч не е приключило. Все още има много въпроси, на които трябва да се отговори”, заяви Байлс пред CBS.

На въпрос дали ако има дъщеря, би й позволила да бъде част от американския отбор по гимнастика,  носителката на четири златни олимпийски медала отговори: “Не. Защото не се чувствам достатъчно комфортно. Те не са ни гарантирали, че това никога повече няма да се повтори”, сподели 23-годишната американска носителка на 19 световни титли.

Байлс допълни, че се чувства лично разочарована от американската гимнастика и Американския олимпийски комитет: “Ние им носим медали. Ние изпълняваме нашата част. Не можете да изпълните своята част в замяна? Това просто е гадно.”

През януари 2020 г. американската гимнастика обяви план за изплащане на 215 милиона долара на групата от малтретирани от бившия доктор спортистки.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти