Само един предсезонен тест във Формула 1 през 2021-ва

Отборите във Формула 1 са постигнали споразумение предсезонната подготовка през следващата година да бъде намалена до само един, тридневен тест.

Датите и локацията на този тест все още не са известни, но той най-вероятно ще се проведе на пистата „Сахир“ в Бахрейн, като това ще гарантира благоприятно време и през трите дни на изпитания.

Причина за намаляването на предсезонната подготовка е глобалната коронавирус пандемия и запазването на автомобилите от 2020-та почти непроменени за 2021-ва година.

За последното „Сахир“ прие предсезонната подготовка във Формула 1 през 2014 година, когато на нея се проведоха осем от общо 12-те дни тестове, като другите четири бяха на испанската „Херес“. От 2015 година насам зимните тестове се провеждаха предимно на „Каталуния“ край Барселона, като през тази година отборите разполагаха с шест дни за подготовка.

Първото състезание за 2021 година е предвидено за 21 март в Австралия, което прави възможно провеждането на предсезонната подготовка в Бахрейн в началото на същия месец като това ще удължи зимната пауза след късния край на тазгодишната кампания.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти