Варненска треньорка по лека атлетика призова родителите да проверяват на кого поверяват децата си

Една от най-известните и уважавани треньорки на Варна в леката атлетика Цонка Господинова изригна с публичен пост във “Фейсбук”, в който се обръща към Министерството на спорта. Желанието на дългогодишния специалист е министерството и самите родители да проверяват на кого поверяват своите деца, когато ги записват да тренират.

 

 

Ето какво сподели Господинова във "Фейсбук":

“Вече съм бясна, затова ще пиша!

На където се обърнеш, треньори, инструктори! От самозванци, набързо взели някакъв курс и се взели насериозно, че всичко разбират, ми ПИСНА!

Много родители не се интересуват на кого гласуват доверие и дават децата си да спортуват! Деца, талантливи попадат при некадърни “треньори“ и така се похабяват!

Не знам как , къде и какви фирми и фирмички са оторизирани да дават документи за треньори и инструктори, но не трябва ли ММС да се намеси и проконтролира кой се занимава и работи с децата?

До колкото ми е известно, Дипломи за треньор се издават само в НСА!

Всеки, който е потренирал нещо, хоп, група! Много често, от незнание, се започва един форсаж, обучение в неправилна техника, никакъв педадагогически подход, но важното е да се вземат такси !

РОДИТЕЛИ, ПРОУЧЕТЕ И ТОГАВА ПРЕЦЕНЕТЕ НА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ДОВЕРИЕ ЗА ДЕЦАТА СИ! Сега е лесно, има ГУГЪЛ!”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти