Всички волейболисти на Нефтохимик са здрави преди двубоите от Шампионската лига

Нефтохимик без Вальо Братоев в Шампионска лига
Всички волейболисти на Нефтохимик 2010 (Бургас) са здрави. Това установиха тестовете за коронавирус, които дадоха шампионите вчера, научи Sportal.bg.@@@

“Всички тестове на нашите играчи са отрицателни. Утре летим от Варна за Виена и след това пътуваме с автобус за Блайбург, където от неделя ще се проведат двата турнира от квалификациите в Шампионската лага срещу местния Задруга (Айх/Доб) и руския гранд Динамо (Москва). Единственият наш волейболист, който няма да пътува е Валентин Братоев, който има контузия в рамото. Новопривлеченият Николай Колев също е картотекиран и ще пътува с отбора ни”, заяви старши треньорът на бургазлии Николай Желязков, специално пред Sportal.bg.

Припомняме, че Нефтохимик 2010 е в група D на квалификациите, като съперници на нашите са домакините от Задруга АйХ/ДОБ и руският гранд Динамо (Москва) с Цветан Соколов в редиците си.

Само първенецът от групата се класира във втори квалификационен кръг на Шампионата лига. Другите два тима ще продължат участие на 1/16-финалите във втория по сила европейски турнира – за Купата на ЦЕВ.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти