Григор за триумфа на Тийм на US Open: Освежаващо е за всички

Григор Димитров заяви, че много се радва за триумфа на Доминик Тийм на US Open. На 27 години австриецът спечели първата си титла от “Големия шлем”. 29-годишният хасковлия пък все още чака първия си финал от “Големия шлем”. След по-малко от седмица започва “Ролан Гарос” и Григор със сигурност се надява на силно представяне в Париж.
Григор Димитров честити празника на всички българи
“Не се сещам за човек, който да го заслужава повече от него, честно казано. Мисля, че това е хубаво, нещо ново е. Освежаващо е за всички, интригуващо е. Това помага на по-младото поколение да повярва по-силно. Ще виждаме много различни битки”, сподели Григор пред медиите в Рим.
Григор Димитров се завърна в топ 20 преди старта на "Ролан Гарос"
Хасковлията добави, че разчита на опита си в мачовете с напиращите младоци в тениса като Яник Синер и Денис Шаповалов, срещу които се изправи на “Мастърс”-а в Рим миналата седмица. (Димитров победи трудно Синер и загуби след това от Шаповалов на 1/4-финалите - б.р.).
Григор Димитров загуби трисетовата битка с Шаповалов в Рим
“Винаги съм казвал, че тенисът не е спринт. Тенисът е маратон. Тук-там ще има мачове, които ще печелиш просто с опит”, каза още Григор.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти