Следващата съперничка на Цвети търси първи 1/4-финал на турнир от "Големия шлем"

Французойката Ализе Корне - следващата съперничка на Цветана Пиронкова на US Open, никога в кариерата си досега не е играла 1/4-финал на турнир от "Големия шлем". Двете тенисистки ще премерят силите си на 1/8-финалите в Ню Йорк. След успеха си срещу американката Медисън Кийс в третия кръг, дошъл след отказване във втория сет на поставената под №7 представителка на домакините, 30-годишната Корне вече има класирания на 1/8-финал на всеки един от четирите турнира от "Големия шлем". Тя обаче никога не е попадала във фазата на последните 8 и се надяваме това да си остане така и след двубоя й с Цвети.

Тази седмица Пиронкова прави страхотно завръщане в професионалния тенис след тригодишна пауза, постигайки три двусетови победи досега в турнира, като две от тях бяха срещу поставени тенисистки - Гарбине Мугуруса (№10) и Донна Векич (№18).
Сайтът на WTA определи завръщането на Пиронкова като "феноменално"
Пиронкова има две победи от три мача срещу Корне досега, но последната им среща е през 2011 година. Тогава французойката надделява в Индиън Уелс със 7:5, 3:6, 6:2. Преди това Цвети записва победи над Корне през 2008 в Щутгарт - 6:2, 6:1, както и през 2007, на финала на турнира от по-ниска категория в Бордо - 6:2, 6:3.
Французойка застава на пътя на Пиронкова на US Open

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти