Андреа Анастази поема предизвикателство в Швейцария

Известният италиански треньор Андреа Анастази, който е бивш селекционер на „Скуадра адзура“, не може дълго да се застоява на едно място, като поема ново предизвикателство в своята кариера.

След като на клубно ниво спечели злато в Австрия, титла в Словения и и вдигна Купата на Полша, за новия сезон той се мести в Швейцария,  като ще бъде начело на местния Шоненвер.

 

„Приемам това предизвикателство, защото това е клуб с амбиции.  Първо да отбележи прогрес в първенството и също така и да развие някои свои играчи. През последните години най-добрите отбори в Швейцария са Амрисвил и Лозана, но ние ще се опитаме да израстнем и да вървим нагоре. Разполагаме с нова голяма зала и добри условия за работа. Искаме да участваме и на европейската сцена – за Купата на CEV. Мога да кажа, че ще има и добра селекция, като някои интересни играчи се насочват към клуба“, коментира Анастази.

На национално ниво 59-годишният Андреа Анастази е трикратен европейски шампион (два пъти с Италия и веднъж с Испания) и трикратен победител във Волейболната лига на нациите (два пъти с Италия и един - с Полша).

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти