ОФК Янтра (Габрово) започна подготовка за Втора лига

ОФК Янтра (Габрово) започна подготовката си за предстоящия сезон във Втора професионална лига. Треньорите Стоян Ацаров, Николай Василев и Петко Петков изведоха на първото занимание всички футболисти, които допринесоха за спечеленото първо място в Северозападната Трета лига. Сред тях бяха и четиримата, които се присъединиха към състава по време на зимната пауза – Николай Георгиев, Петър Казаков, Владислав Мисяк и Илиян Илиев.

На чудесно подготвения терен на стадион "Христо Ботев", футболистите проведоха натоварващо, предимно бегово 90 минутно занимание, в което активно се включи и старши треньорът Стоян Ацаров.

"Като за първа тренировка след тримесечна пауза всичко протече нормално. Момчетата тренираха добре и съм доволен от тях" – сподели след края той – "Съвсем естествено, в началото ще наблегнем на физическата работа, а заниманията с топка ще бъдат по-малко и ще се опитаме да ги съчетаем. Искаме отборът да е добре подготвен физически и психически, а след това и технически. Всички момчета от състава, които спечели първото място в Трета лига, започват. Здрави са, имат желание за изява и ние на всички ще дадем шанс да покажат, че могат да играят в професионални футбол. Те го заслужават. Чакаме и няколко нови попълнения, но те ще пристигнат след 15-ти юни", каза още Ацаров.     

Предстои двуседмична предимно бегова работа, а за 20-ти юни е планирана първата контролна среща. Вече са потвърдени съперниците за седем проверки – четири от тях с отбори от Втора лига и три с тимове от Трета лига.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти