Цвети Пиронкова: Сега играя по-добре от миналата година

Успехът на Цветана Пиронкова срещу Винъс Уилямс на осминафиналите на  „Уимбълдън” бе приет като изненада, макар че преди година българката отново отстрани петкратната победителка в турнира. Цвети не остави никакви шансове на именитата си съперничка и й даде едва 5 гейма, а след мача сподели, че е щастлива от представянето си и се надява да преодолее и чехкинята Петра Квитова на четвъртфиналите.

„Конкуренцията в професионалния тенис е огромна, защото има много качествени тенисистки. Нямам обяснение защо през годината до момента резултатите ми бяха толкова лоши. Така е в спорта и по-конкретно в тениса. Винаги излизам на корта с нагласата да дам най-доброто от себе си, но понякога нещата не се получават”, сподели Цвети, която имаше само 4 победи от началото на сезона преди старта на любимия й „Уимбълдън”.

„Бих казала, че сега играта ми е на ново, по-високо ниво. Специално в мача с Винъс играх много по-добре, отколкото миналата година”, отбеляза българката.

Първата ни ракета бе помолена да коментира и тенденцията много от тенисистките да използват като треньори бащите си.

 „Не смятам, че това е странно. Аз винаги съм тренирала под ръководството на баща ми Кирил, още от съвсем малка. Той не е бил професионален тенисист, но играе отлично. Занимавал се е с това още преди да се родя. Тенисът е спорт, в който е хубаво да чувстваш подкрепата на семейството си. Бих казала дори, че това е едно от най-важните неща за всеки състезател”, подчерта Пиронкова.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ СТРАХОТНИЯ УСПЕХ НА ЦВЕТИ ВИЖТЕ ТУК! ПРОГРАМАТА ЗА ОСМИЯ ДЕН НА "УИМБЪЛДЪН" ВИЖТЕ ТУК!

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти