Бриаторе уважава Хорнер въпреки критиката

Флавио Бриаторе настоява, че уважава Кристиан Хорнер, въпреки критиката, която отправи към него след Гран при на Малайзия. Скандалният италианец заяви, че Марк Уебър и Себастиан Фетел трябва да се разделят след края на този сезон и, че "ако в Ред Бул имаше мениджър с топки, щяхме да видим как двамата (Уебър и Фетел) си сменят позициите".

Уебър не спечели състезанието на "Сепанг", защото бе изпреварен от съотборника си Себастиан Фетел въпреки отборните заповеди. В интервю пред италиански вестник Бриаторе заяви, че Хорнер е показал слабост и не е овладял правилно ситуацията.

След това Бриаторе излезе с изявление, че думите му са били разбрани погрешно, и че се възхищава на начина, по който Хорнер ръководи Ред Бул.

"Познавам Крис от много години, винаги сме имали прекрасни работни взаимоотношения. Освен, че го смятам за добър приятел, имам и голям респект към него професионално. Като шеф на отбор Крис е свършил отлична работа не само в Ред Бул, но и като цяло за Формула 1 и без съмнение ще продължи да върши", заявява Бриаторе.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти