Макларън отвърнаха на обвиненията от Ред Бул

Отборният шеф на Макларън Мартин Уитмарш моментално отговори на нападките от страна на колегата си Кристиан Хорнер. Шефът на Ред Бул по-рано днес директно обвини единствения доставчик на Макларън на стандартизирани електронни управления на двигателите (ECU) за проблемите на Марк Уебър.

Пред родна публика в Гран при на Австралия пилотът на Ред Бул стартира втори, но след изключително слаб старт и първа част на състезанието в края успя да се добере едва до шесто място. Според Хорнер проблеми с работата на ECU-то на Макларън в болида на Марк са довели до изключване на системата за регенериране на енергията KERS още от старта.

Отговорът на Уитмарш по повод обвиненията от Ред Бул в лицето на Кристиан Хорнер: Щяхме сами да си признаем, ако повредата в ECU-то е породена от хардуерен или от проблем в BIOS-а. Нашите електронни блокове са изключително надеждни и няма причина да се съмняваме в това", убеден в продукта, създаден от Макларън, е Уитмарш. "Проблемите в едно ECU могат да бъдат търсени също и в това как отборите самостоятелно го настройват. Трябва да погледнем устройството и внимателно да анализираме проблема. Ще съм страшно разочарован, ако проблемът е в нас. Досега не сме имали проблеми във Формула 1, както и в американските серии НАСКАР и ИНДИКАР, където също сме доставчици и се гордеем с работата си", завърши британецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти