Пет мача наказание за Джей Ар Смит заради дрога

Една от звездите на Ню Йорк Никс Джей Ар Смит отново се забърка в неприятности, след като 198-сантиметровият гард бе хванат за трети път, че е употребявал марихуана, а това му докара спиране на състезателните права за пет двубоя, обяви ръководството на Националната Баскетболна Асоциация.

В момента „Най-добрият 6-и играч” в Лигата за сезон 2012/13 се възстановява от операция на коляното и най-вероятно няма да е на линия за първите мачове на „Бричовете” от редовния сезон, като наказанието му ще започне да тече, когато той е непълно възстановен от травмата и  е готов за игра.

Програмата на НБА за борба с наркотиците включи пет провинения, които носят пет различни наказания. Според правилата, ако един играч бъде хванат с наркотици, то той ще бъде наказан с лишаване от тренировки и мероприятия с отбора. Ако един баскетболист бъде хванат с наркотични субстанции за първи път, то той вече влиза в програмата. При повторение на проблема наказанието за играча е глоба от $ 25 000.

В колективния трудов договор на Лигата се предвижда първите две нарушения да не се обявяван официално, но при трето – провинението се оповестява публично и се спират състезателните права на баскетболиста.

 

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти