Отложиха (поне) за четвъртък обявяването на програмата

Обявяването на програмата за новия сезон няма да бъде във вторник, както се планираше първоначално. Говорителят на НФЛ Грег Айело обяви, че причината е „техническа”. Окончателният вид на разписанието още не е изготвен, а забавянето е заради дългите дебати около мача на откриването.

Сигурно е, че Балтимор ще имат гостуване на 5 септември. Дългото пазарене с МЛБ относно преместването на серията Балтимор – Чикаго уайт сокс обаче доведе до изпускане на сроковете и планираното за утре вечер шоу по НФЛ нетуърк е отложено (поне) до четвъртък.

Според източници от централата на Лигата програмата ще види бял свят до идния вторник – два дни преди драфта. Това е крайният срок за да се избегне отлагане на началото на продажбата на билети. Голямата част от отборите обявиха 27 април като дата за старт на търговията с пропуски за единични мачове. Сезонните билети бяха пуснати още през февруари.

Пак според източници от Лигата Сиатъл и Сан Франциско няма да се срещнат в първото за сезона издание на „Футбол в понеделник вечер”. Причината е рейтингова – в първия понеделник мачът е с начален час 19.30 тихоокеанско време, което означава 90 минути преди полунощ на Източния бряг. Иначе казано НФЛ ще иска да запази една от новите си златни кокошки за праймтайма в по-късен период от сезона.

Почти сигурно е, обаче, домакинство на един от двата отбора на 9 септември срещу второразреден съперник. Което означава мач с Аризона или Сиатъл – Джаксънвил.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти