Анчелоти пак сбърка прогнозата си за Бейл

Почти 24 часа след като обяви на пресконференция преди мадридското дерби за купата, че Гарет Бейл “е в състояние да играе”, Карло Анчелоти реши в крайна сметка да не включи струващия 101 млн. евро играч в групата “превантивно” според източници от “кухнята” на клуба.

Уелсецът явно не се е възстановил напълно от претоварването на левия си прасец и лекарите на “белите” са решили, че е най-добре да напусне лагера. Анчелоти заяви твърдо във вторник, че Бейл е “на линия” за сблъсъка с “дюшекчиите”, тъй като “се възстанови и тренира добре тези два дни с отбора”.

Целта на клуба е Бейл, който поднови тренировки на пълен режим в понеделник след контузията си на 25 януари срещу Гранада, да е в идеална кондиция за завръщане в съботния шампионатен мач от Ла Лига срещу Виляреал. До момента оставената от уелсеца дупка е отлично запълвана от младия Хесе, записал вече 6 гола, включително в първия полуфинал за купата срещу Атлети.

Не за първи път прогноза на Анчелоти за Бейл не се оправдава. Предишния път когато уелсецът имаше проблем с левия прасец след сблъсък с Алваро Арбелоа на тренировка остана извън терените ни повече, ни по-малко от 20 дни, докато италианският треньор се опитваше да омаловажи значимостта на случилото се, твърдейки, че е “само удар в прасеца. Не вярвам да има проблеми да играе в неделя”. Бейл, който не можа да се върне в игра срещу Валенсия в последния мач за 2013 г., го стори на 6 януари срещу Селта след излизането си от строя на 17 декември.

Онази контузия бе странна колкото и настоящата. Уелсецът страда от претоварване на левия прасец от мача с Гранада в 21-вия кръг, като проблемът, получил се след застъпване от Мурийо, дори не бе отразен официално от медицинския щаб на клуба. Тогава Анчелоти каза, че не става въпрос за травма, а за “претоварване” и играчът “няма да има проблеми да играе срещу Еспаньол”. В крайна сметка Бейл не можа да играе в ¼-финалния реванш за купата, а после и в последния кръг срещу Атлетик Билбао, а в сряда и в столичното дерби.

ЧЕТИРИ МУСКУЛНИ КОНТУЗИИ В МАДРИД

Физическите проблеми са константа за Бейл, който дойде в Мадрид контузен при вече започнал сезон. Оттогава четири мускулни травми плюс прекаран грип, както и потвърждение от клуба за малък хроничен проблем с гърба, който “не му пречи да играе”.

Уелсецът е изиграл само половината от възможните минути като “меренге” и вече е изпуснал общо 10 мача за Реал Мадрид поради здравни проблеми. Пет бяха в Ла Лига (Хетафе, Елче, Леванте, Валенсия и Атлетик), един в Шампионската лига (ФК Копенхаген) и четири за Купата на краля (двата срещу Шатива, ¼-финалния реванш с Еспаньол и първия ½-финал с Атлетико).

Оскар Сарате, “Ел Мундо Депортиво”

Още от Футбол свят

Виж всички