Милан официално поиска нов стадион

Отборът на Милан се намира в една от най-големите си кризи, но новият силен човек в клуба Барбара Берлускони гледа напред в бъдещето.

Преди няколко дни във вторник шефовете на “росонерите” са изпратили официално писмо до общината на Милано за зоната около Expo 2015, който се намира в северозападната част на града, събощи Медиасет (б.а. телевизията на Силвио Берлускони)

“Росонерите” искат да вдигнат стадион с капацитет 60 000, който да бъде супермодерен и най-вече да бъде изцяло собственост на клуба. От над 65 години 7-кратните първенци на Европа делят 80-хилядния “Сан Сиро” с Интер (б.а. "нерадзурите" започват да играят мачовете си през 1947 година на построения през 1926 година "Джузепе Меаца", който преди това е дом само на "росонерите"), като двата гранда години наред го ремонтират, но плащат наем, тъй като е собственост на общината.

Преди две години Ювентус направи своя “Ювентус Стейдиъм” и резултатите вече са налице, като почти непрекъснато трибуните са пълни, а всичките приходи влизат в касата на “бианконерите”.

Стадионите на "Алианц Арена" и "Фелтинс Арена" са тези, които най-много допадат на шефовете на “росонерите”.

Собственикът Силвио Берлускони се очаква от януари или най-късно от април месец да даде пълната власт на своята дъщеря Барбара в клуба, която има множество идеи да обнови политиката на Милан. Тази длъжност от години заема Адриано Галиани, който ще бъде заменен от нов спортен директор.

Дъщерята на Берлускони, която до преди няколко месеца беше годеница с Алешандре Пато, иска да развие школата на тима по подобие на тази на Аякс, а примера за идеален клуб във всяко едно отношение е европейският първенец – Байерн, който от 18 години завършва всеки сезон на печелба.

Чак след нейното влизане в клуба преди три години Милан започна да намалява разходите, като преди това завършваше между 30 и 80 милиона евро загуби на сезон. Преди седмица централата на клуба се премести в нов офис, след като в последните десетилетия се подвизаваше на "Виа Турати" в центъра на Милано.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти