Макларън няма да обявят пилотите си за 2015 преди финала

Макларън решиха, че ще е най-добре да отложат обявяването на пилотите си за сезон 2015 за другия месец и сега да се фокусират върху последното състезание от календара - Гран при на Абу Даби, което носи и двойни точки. Веднага след него има и тест на пистата "Яс Марина", така че отборът ще изчака и няма да взима решения преди 1-ви декември.

Сегашните им пилоти Дженсън Бътън и Кевин Магнусен също все още не знаят дали ще останат в екипа догодина или не. Говори се, че Фернандо Алонсо ще заеме едното място в тима от Уокинг, но дали това е вярно и кой ще е съотборникът му, ще разберем след около две седмици.

"Избирането на най-добрата комбинация от пилоти е важен процес за един Ф1 отбор и изисква точен и продължителен анализ. Ние не искаме да рискуваме да разсейваме състезателния си екип от основната им цел по време на последния Гран при на уикенд, а тя е да постигнат възможно най-добрия резултат на пистата. Затова решихме да отложим избирането и обявяването на пилотите си за 2015 година до най-рано 1-ви декември, понеделник", заявиха от тима.

От следващата година започва и партньорството на Макларън с Хонда. Миналата седмица тимът използва един от рекламните си дни, за да тества прототип на болида за 2015 с японски двигател на "Силвърстоун". На теста след състезанието в Абу Даби MP4-29H/1X1 ще направи и първия си официален тест.

В класирането при конструкторите в момента Макларън са пети и изостават с 49 точки от Ферари.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти