Фантомите на Милан на Индзаги

Ръководството на Милан и най-вече треньора на отбора Филипо Индзаги имат няколко проблема да разрешат в разширения състав. Най-скъпоплатеният играч Филип Мексес (б.а. - заедно с Фернандо Торес) все още не е играл нито един мач от началото на сезона. За мнозина това е така, след като отказа да си намали заплатата от 4 милиона евро и да напусне "Миланело" през лятото.

Бившият играч на Рома е като фантом - тренира, но не играе. Всеки мач е на пейката, но Абил Реми, Алекс, Кристиан Сапата и Даниеле Бонера играят, а той, въпреки контузии или наказания остава винаги на резевната скамейка.

Освен него има още трима футболисти със сериозни амбиции, които са използвани прекалено малко. Става въпрос за Пабло Армеро, Джампаоло Пацини и Мбайе Нианг. Колумбийският национал пристигна под наем от Удинезе, но не впечатлява СуперПипо с играта си в защита и там твърд титуляр като ляв бек е Матия Де Шилио. Разписващият се срещу милион и половина евро на сезон дойде, за да е титуляр, но слабото му представяне и добрата игра на Иняцио Абате го оставиха на пейката.

Италианският таран бе голям оптимист след идването на Индзаги, че ще научи много за играта в атака от легендарния голмайстор, но игра едва три пъти по няколко минути или общо 35 минути срещу Ювентус, Чезена и Киево. Той е трети избор при наличието на Фернандо Торес и Жереми Менес като център нападател. Неговата заплата обаче е 2, 5 милиона евро.

Подобен е случаят и със завърналия се от Монпелие Нианг, който бе най-добър в подготовката, но след старта на сезона е записал само 12 минути срещу Парма. Именно затова почти сигурно зимата ще отиде под наем някъде, където да играе. Младокът печели по 800 000 евро на сезон.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти