Хонда: Уверени сме, че ще се борим с Мерцедес

Шефът на Хонда Моторспорт Ясухиса Арай е уверен, че при завръщането на японската марка във Формула 1 през следващата година ще могат да се борят с Мерцедес. Той очаква мощността на турбо двигателя, по който работят от дълго време, да е със сходна мощност като на тотално доминиращия от началото на сезон 2014 отбор на Мерцедес.

"Уверен съм, че с новия ни турбо двигател ще успеем да бъдем на нивото на Мерцедес. Тази година не само общата мощност от хибридния пакет е решаваща за успехите им. Те са намерили най-добрия баланс между двигател и шаси. Без Ферари останалите отбори или са клиенти на Мерцедес, или са клиенти на други производители", коментира ситуацията във Формула 1 този сезон Арай.

"Следващата година разпределението на силите ще е много различно. Всички вече ще са работили по новите си коли с реален двигател, а не както през миналата година на сляпо. Ние работим в тясно сътрудничество с Макларън и правим всичко по силите си да се уверим, че подновяването на партньорството ни ще достигне очакваните високи резултати", завърши японецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти