Цената на Левски става 24 млн. лева

Левски вече подготвя процедурата по свикване на общо събрание, което ще вдигне уставния капитал на акционерното дружество. Планира се на сбирката феновете да получат 10% от акциите. Най-вероятно тръстът “Синя България” ще вземе 1/10 от Левски. След серия срещи в последните дни вече има споразумение.

Уставният капитал сега е 5 млн. лв. Планира се да стане между 24 и 29 млн. лв. Мажоритарният собственик Тодор Батков ще се включи в повишаването на капитала със сумата, която клубът му дължи. Около половината от даденото от адвоката на “сините” се формулира като дарение, а останалото - като кредит. Батков ще участва в новия уставен капитал именно с този дълг, който е около 20 млн. лв.

Феновете ще се включат чрез инвестиция, която вероятно ще отиде в базата на “Герена” - за терен, ново общежитие за юноши и т.н. Уточняват се подробности и затова не е фиксирана новата цифра на капитала.

Батков сега държи 91% от Левски. Дискутира се как ще се действа с притежателите на останалите 9%. Те трябва да внесат различни суми за новия капитал или да се разделят с акциите.

Така цената на Левски поне “по етикет” става 5 пъти по-висока. Разбира се, всяка сделка си е въпрос на преговори...

"Tруд"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти