Кобрата: Готов съм и без пари да се бия с Кличко

Всеки ден в медиите излизат любопитни подробности около преговорите за мача между Кубрат Пулев и Владимир Кличко. Според последните информации мениджърът на украинеца Бернд Бенте бил убедил Международната федерация Кобрата да вземе само 20% от приходите. По традиция на претендент се полагат 25. За българина обаче процентите нямат значение.

- Г-н Пулев, в течение ли сте на преговорите между двата щаба?

- Не особено. А и да ви кажа честно, не ме интересуват толкова. Моята работа е да се готвя и когато му дойде времето, да покажа на какво съм способен.

 

- В медиите се коментира, че е намален делът, който ще получите. Това притеснява ли ви?

- Не, от вас го научавам това нещо. Вижте, за мен парите не са важни в случая. Дори съм готов да изляза и без хонорар срещу Кличко. Не искам да звуча като някакъв идеалист, но това е самата истина. Парите никога не са ми били самоцел, а това да покажа способностите си. Животът ме е научил да ценя това, което имам, и да не ламтя за много.

 

- Наскоро мениджърът на Кличко определи твърденията, че клиентът му се страхува от вас, като смехотворен пиар. Това обижда ли ви?

- (Разсмива се.). Няма за какво да се обиждам, всеки си има право на мнение. Владимир е на върха толкова години, защото той и щабът му успяват да лавират при избора на съперници. Колкото до моите възможности, нещата ще си проличат най-ясно, като се срещнем на ринга. Там няма как да се лавира.

- Започнахте ли вече подготовка?

- Разбира се. Моля се на Господ да съм здрав по време на подготовката и за мача. Пък с негова помощ дано да спечеля на 6 септември в Германия.

- Минава ли ви през ума какво би станало при евентуална загуба?

- Не, мислите ми са насочени единствено към победата. Ако загубя, животът продължава. По-важното е, че ще остана същият човек, независимо дали спечеля, или загубя. Винаги съм здраво стъпил на земята.

Стефан Чолаков, "24 часа"

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти