Гуардиола: Не разбрах, че сър Алекс ми прави предложение

"Нито един треньор в света на иска да бъде фаворит", заяви старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Джосеп Гуардиола преди утрешния първи четвъртфинален мач от Шампионската лига по футбол с Манчестър Юнайтед. 

- Опасно ли е да си фаворит?

- Нито един треньор в света не иска да бъде фаворит преди мача. Но аз не мога да направя нищо и трябва да приема това. През миналия сезон Байерн спечели всичко, а през този сезон спечели шампионската титла на Германия седем кръга преди края. Но аз знам добре с какъв отбор ще се срещнем във вторник. Може би те не са добри в първенството, но са добри в Шампионската лига. Когато видя Руни, Видич, Рио, Уелбек, аз знам стойността на тези играчи. Те не играят може би добре в първенството, но в един или два мача могат да ни победят.

- Вие взехте един отбор, който направи трипъл. Дали това е капитал за спечелване на Шампионската лига?

- Има осем отбора на четвъртфиналите и всички играчи на тези отбори искат да спечелят титлата. За мен националната титла е по-важната, но титлата в Шампионската лига е по-престижна. Това е важно за престижа на клуба, на играчите. . . Ще се опитаме да спечелим Шампионската лига, това е сигурно. Байерн е печелил тази титла само два пъти от 25 или 28 години след тези през 1974-76 година с Бекенбауер. Това показва колко е трудно. Като треньор за мен е важно да поддържам нивото, достигнато от Юп Хайнкес през миналия сезон.

- Вие се срещнахте със сър Алекс по време на вашата почивна година в Ню Йорк и той ви е предложил да дойдете в Манчестър?

- Той ме покани в един супер ресторант. Но тъй като моят английски не е много добър и тъй като той понякога говори много бързо, може би затова не разбрах, че ми прави предложение. Ние наистина имахме един много хубав момент.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти