Спортният талант Теодор Георгиев със златен медал в Белград

Спортният талант на „Еврофутбол“ –

Теодор Георгиев, спечели златен медал на завършилия турнир по таекуондо клас „В“ в Белград, Сърбия. 22-годшният дупничанин спечели безапелационно първото място в кат. до 74 кг след четири победи над представители на домакините.

Най-трудна беше първата среща с Порешевич, който е национал на Сърбия“, заяви Георгиев веднага, след като се завърна в България. Въпреки това, Спортният талант на „Еврофутбол“ го надигра с 8-4 точки.

Следващите две срещи Теодор спечели с техническа победа (разлика от 12 точки) и това му бе достатъчно да се класира за финала. Там българинът отново се изправи срещу представител на домакините - Боян Стефановски, който успя да надиграе с 4-1.

Успехът на Теодор Георгиев е още по-значим, след като бе обявен за най-успелият състезател в целия турнир. Това право Теди заслужи, след като съотношението му между победи и спечелени точки е най-голямо измежду всички мъже на състезанието.

Тази година Теодор Георгиев бе обявен за втори пореден път за Спортен талант на „Еврофутбол“, след като спечели финансиране на стойност 2 392 лева по едноименната програма на букмейкърската къща. 

За популяризирането на програмата своя принос дават и медийните партньори на проекта „Спортни таланти”: Дарик радио, БНР, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, вестниците „Дума“, „Стандарт“ „Марица” и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и БГ НЕС, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.bgathletic.com, www.dir.bg, www.winner.bg, www.ngobg.info и www.chuime.bg, www.actualno.com.

Българският букмейкър „Еврофутбол” желае много успехи на спортните ни надежди и очаква техните проекти! 

Трите издания на програма „Спортни таланти“ са част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – „Печелиш и помагаш“. Той стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 16 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти