Бултрасите: Произволът трябва да спре - край на мачовете!

Организираните фенове на Ботев (Пловдив) излязоха със съобщение, в което твърдят, че са принудени да не посещават официалните мачове на своя отбор. Запалянковците обаче са категорични, че ще пътуват със своите любимци из цяла България и ще ги подкрепят извън стадионите. Ето цялата декларация:"Произволът по стадионите трябва да спре - край на мачовете!До широката футболна общественост и органите на МВР,

Феновете на Ботев изразяваме възмущението от репресиите върху нас случили се в последните няколко дни. Хората обичащи и подкрепящи най-старият отбор в България бяха меко казано притискани да поемат вина, за неща, които не са извършили на последното градско дерби на стадион "Локомотив".

Припомняме, че на 17-ти октомври, стотици фенове на "жълто-черният" отбор, със закупени билети, останаха зад загражденията на стадиона, а други нямаха възможност да го напуснат още преди срещата между двата пловдивски отбора да е започнала. Целият този хаос бе съпроводен от незаконните действия на органите на реда в Пловдив, които цяла България видя.

В момента се извършва поизборно осъждане на представители на "жълто-черната" общност, като за това се взимат за показанията на представители на МВР, което ние не приемаме по никакъв начин. Осъждаме остро поредната доза своеволие в нашата страна, което цели да замаскира действията на полицията и да прикрие грешките им, които извършват с безхаберието си и подхода при организация на футболните срещи.

Ние заставаме твърдо зад всеки един, който е осъден, солидарни сме с хората със забрани. Затова заявяваме най-открито, че феновете на Ботев Пловдив, членуващи във фракциите, сме принудени да спрем посещението на футболни мачове на любимия ни Ботев в Пловдив и страната. Ние обаче твърдо заявяваме, че ще пътуваме с отбора, където и да играе той и ще го подкрепяме извън стадионите на родината ни по всякакъв начин. Евентуалните последици от тези действия си остават за вас!

Обединени фракции "Бултрас"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти