Бойко Борисов на откриването на спортен център "Пулев" (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на спортен център "Пулев". Премиерът заяви, че е дошъл на откриването, за да благодари на Кубрат и Тервел Пулеви, които гордо веят българския флаг пред света.  
Той заяви, че иска да им каже като на приятели, че това, което са направили, остава в историята. „Знаем, че хората, които упражняват бойни спортове, са най-миролюбивите хора, защото изкарват агресията и енергията си на боксовата круша в залата”, каза той.  Борисов заяви, че Кубрат и Тервел Пулева са добри хора и добри джентълмени и им пожела да са живи и здрави, все така славни.  „Действително голяма чест за нас е да ви поздравим за това, което правите”, заяви премиерът. Борисов припомни, че много скоро ще е готово метрото до бул. „Черни връх”, в близост до самата зала, така че тя ще бъде еднакво достъпна за децата от „Люлин”, „Младост” и „Обеля”. "От масовия спорт се раждат големите шампиони". Това каза столичният кмет Йорданка на официалното откриване на спортния център Пулев.  Фандъкова благодари от името на Столична община и от свое на Кубрат и Тервел Пулеви и на Борислав Бояджиев за това, което са направили. По думите й, това е поредната спортна придобивка на София като Европейска столица на спорта през 2018 г. "Убедена съм, че в тази зала ще работят заедно с младите деца и ученици, за да може да се развива и масовият спорт, защото от него се раждат големите шампиони", заяви тя. 

Кметът припомни, че Столична община отделя всяка година средства по програми за стимулиране на спорта за децата и учениците.

"Тази година предлагам за общинския бюджет още половин милион лева увеличение за специална програма за детско-юношески спорт", посочи тя. Фандъкова предложи на братя Пулеви да се възползват, за да привлекат деца, които да тренират. "Няма нищо по-хубаво от това, което видях на идване - билборд, на който не пише "Заповядайте в поредния клуб", а пише "Тренирайте с нас" и на снимката виждаме любимите ни шампиони Кубрат и Тервел Пулеви, така че всички условия ги има", каза още кметът на Столична община. 

"Само след половин година до тук ще стига и метрото, направихме и пробива покрай болница "Токуда", така че са добре дошли всички, които искат да тренират и да развиват своите способности", добави Фандъкова.

СНИМКИ: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ - ТУК!!!

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти