Още успехи за българския картинг пилот Георги Димитров във Великобритания

Българският картинг пилот Георги Димитров продължава да се състезава във Великобритания и да дава обещаващи резултати. 9-годишнният Георги кара за заводския отбор Fusion Motorsport и в момента се надпреварва в британския шампионат Super 1, в който засега е девети, и LGM, в който е пети.

След добрите постижения Георги стана много познат в моторните среди в страната и към него бе проявен голям интерес, но мениджърът му реши първо да се даде възможност на български фирми и асоциации, които искат да рекламират чрез българския пилот и тима му. Ако смятате, че вашата фирма е подходяща, можете да се свържете с тях на e-mail: info@georgi-dimitrov.com

В първия кръг, провел се на 26 април, Георги даде добри времена още по в петъчните тренировки и в дъждовната квалификация се пребори за третата позиция. След двете състезания в събота и префинала в неделя, класирането за Георги бе 4-о място на стартовата решетка. Добра позиция за финала, но след контакт в  последните обиколки финишира осми, оставайки пети в шампионата. Самият Георги признава, че чудесното му представяне се дължи и на Бен Барникот - неговият учител, който е един един от най-силните пилоти във Формула Рено 2.0.

"Под негово ръководство Георги подобри времената си и усъвършенства състезателните си умения и тактика", обясни баща му пред Sportal.

С Н И М К И

 

На 16 и 17 май в Шотландия Георги взе участие и в третия кръг на сериите Little Green Man. В началните тренировки в събота Георги бе един от най-бързите пилоти независимо, че идва на тази писта само за втори път. Резултатите от състезанията в неделя класираха Георги за 4-о място на стартовата решетка за финала от общо 46 състезатели в този рунд.

След  изключително добър старт в края на втората обиколка Георги водеше битка с още петима състезатели от трето място и до шестата вече беше втори, но след контакт с друг състезател, финишира пети, записвайки най-добро време.

Във втория кръг от британския шампионат Super 1 в Южен Уелс на 23 и 24 май Димитров се пребори за полпозишън и отново записа най-добрата обиколка. Той е и първият българин с първо място в квалификация в 33 годишната история на шампионата.

В четвъртия кръг от сериите LGM на 30 и 31 юни Георги стартира 11-и, което не му попречи да се бори за първите позиции. След  доста оспорвани 20 обиколки, Георги финишира шести и така стана пети в класирането.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти