Литекс мина и през Горна Оряховица

Отборът на Литекс 2 постигна пета поредна победа в "Б" група. Воденият от Любослав Пенев тим надви заслужено Локомотив (Горна Оряховица) с 2:1 като гост в мач от 27-ия кръг. Кирил Десподов от фаул даде аванс на "оранжевите" в 39-ата минута, но Димитър Алексиев изравни в 67-ата минута. Бьорн Йонсен в 76-ата минута донесе поредните три точки за тима от Ловеч, след като се възползва от груба грешка на домакините.

Второто поредно поражение остави "железничарите" на трето място с актив от 45 точки, като изостава на седем от вторият Поморие. Литекс пък вече е с актив от 42 точки, като заема пето място.

Тимът на Александър Томаш имаше доста проблеми, като отсъстваше половин отбор поради контузии и наказание. Литекс пък от самото начало започна да търси победата, но трябваше да чака до 39-ата минута, за да излезе напред в резултата. Бомбен шут от пряк свободен удар на Десподов спря в мрежата за 0:1.

Резервата Красен Трифонов се включи добре за домакините, като след негово центриране домакините изравниха. Това стана в 67-ата минута, когато проби отляво и друг играч влязъл от пейката Алексиев с глава възстанови равенството.

Попадението попари гостите, които по-трудно създаваха положения, но в 76-ата минута стигнаха до победата. Това стана благодарение на грешка на вратаря Пламен Колев, който финтира Йонсен и подаде към Атанас Фиданин. Капитанът се подхлъзна и Йонсен без проблем се разписа, като донесе нови три точки на Литекс.

Успехът бе четвърти далеч от Ловеч тази пролет за играчите на Любо Пенев.

КЛАСИРАНЕ

СЪСТАВИ

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти