Литекс разпуска първия тим - ще доиграе сезона с юноши от "Б" отбора

Литекс разпуска първия тим - ще доиграе сезона с юноши от "Б" отбора

Опитните футболисти на Литекс ще бъдат пуснати във ваканция на 16 май, а в последните два мача ще се разчита само на млади момчета и двама по-опитни състезатели.

Вчера Спортно-техническата комисия на БФС отхвърли молба на оранжевия клуб да бъдат изтеглени по-напред последните два мача на тима в Б група, където се състезава като Литекс-2. Литекс-2 гостува на Банско на 21-и май, а на 28-и май посреща Локомотив (Мездра).

Двете срещи няма как да повлияят на крайното класиране, тъй като Литекс-2 и Банско са в средата, а мездренци вече са изпаднали. Но БФС реши да спази Наредбата и да потвърди, че в последните два кръга всички мачове се играят по едно и също време и отхвърли молбата.

Така ръководството на Литекс ще пусне другата седмица във ваканция всички играчи от мъжкия отбор, а ще изиграе въпросните два мача с младите си таланти от втория отбор, от Елитната група до 19 години, които ще бъдат подкрепени от Васил Шопов и Красимир Станоев.

Датата за началото на лятната подготовка ще бъде съобщена на футболистите допълнително. В Ловеч обаче чакат решение на КАС, което да реши дали тимът ще бъде върнат в А група. Съществува вариант обаче Литекс отново да бъде в А група след стартирането на проекта за промени в българския футбол.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти