Белберов донесе титла на България при най-тежките

България завърши с победа участието си на 67-мия международен боксов турнр “Странджа”, който се проведе в столичната зала “Универсиада”. В последната среща от турнира Петър Белберов си осигури златния медал в категория +91 килограма, след като във финала победи с неединодушно решението на съдиите (29:28, 29:28, 28:28) Максим Бабанив от Русия.

 

Белберов изправи на крака хората в залата за третата българска победа във финалния ден. По-рано днес шампиони на “Странджа” станаха Даниел Асенов при 52-килограмовите и Станимира Петрова в категория до 51 кг при дамите.

Душко Благовестов (56 кг), Симеон Чамов (69) и Кристиян Димитров (91) завършиха участието си на “Странджа” със сребърни медали, след като не успяха да спечелят финалните битки в категориите си. Благовестов беше победен от китаеца Жиавей Жан с неединодушно решение на съдиите (29:28, 28:29, 27:30).

 

Чамов не успя да надхитри коравия узбекистанец Махмуд Гаипов и падна с единодушно решение на съдиите (28:29, 28:29, 28:29).

 

Кристиян Димитров пък загуби с технически нокаут още в първия рунд финала в категория до 91 килограма от световния шампион от миналата година Евгени Тишченко (Русия), който по-късно беше обявен и за носител на купа “Странджа”.

Снимки: МАРИН МАРИНОВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от финалите на "Странджа"

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти