Националните ни състезатели по ММА записаха впечатляващ успех по време на Европейското първенство

Българските национали по ММА постигнаха огромен успех на тазгодишното европейско първенство за аматьори, провело се в Прага, Чехия. Нашите представители завоюваха осем медала, като пет от тях златни, два бронзови и един сребърен.Фердун Османов и Николай Николов бяха титулувани като шампиони в категории 70 и 77 килограма.Даниел Гълъбаров вече може да се похвали с извоюването на втора европейска титла за България в категория до 120кг. При най-тежките (над 120кг) Атанас Свисов се нареди първи на почетната стълбица. Дамата от отбора – Александра Тончева, която миналата година бе също шампион на форума в Бирмингам, отново не остави шанс на конкуренцията си и грабна златото при 52-килограмовите жени.Сребърен медал в категория до 84 килограма успя да извоюва Валери Атанасов, а бронзови медалисти от първенството станаха Ростислав Райчев и Тенчо Караенев. Николай Добруджански, старши треньор на клуб "Десант", под когото тренират четирима медалисти (трима шампиони) от големия форум, побърза да поздрави не само състезателите, но и техните семейства:
„Успехът им изкачи страната ни на второ място в световната ранглиста и ни направи сила, с която всички се съобразяват. Поздравявам семействата и всички близки и приятели на състезателите, подкрепящи ги по трудния път на елитни атлети, който са имали смелостта да изберат, техните победи са и ваше дело!”Ето какво сподели в социалните мрежи президентът на Българската федерация по ММА - Станислав Недков:

БЪЛГАРИЯ приключи участието си на Европейското първенство по ММА в Прага с 5 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала. Отборно сме 2-ри след Швеция, която ни изпревари с 1 сребърен медал повече, като те участваха на първенството с 14 състезатели, срещу 9 от наша страна!

Щастлив съм от нашето представяне и доволен от абсолютно всички наши бойци. Средната възраст на този национален отбор е малко над 20 години, което показва, колко талантливи са нашите състезатели, че се работи правилно в клубовете и, че дългосрочният план на БФММА за развитие на спорта ММА в България е правилен и работи! При първата година на нашето съществуване, бойците на БФММА спечелиха 5 медала от Световни и Европейски първенства. За 2016 година медалите вече са 12 !!!Поздравявам за отлично свършената работа националните и личните треньори на медалистите – Александър Чухрай, Димитър Димитров, Николай Добруджански, Кирил Ханджийски, Светослав Желев. Честито и на останалите клубни треньори, защото без вас и вашите състезатели, нямаше да се създаде нужната среда и конкуренция, за да имаме толкова силен национален отбор !

Благодаря на колегите от УС на БФММА, на всички спонсори и приятели на Федерацията, които бяхте плътно с нас през цялото време!" Официално вчера бе обявено, че България ще бъде домакин на Европейското първенство през следващата година, което ще се проведе от 28 Март до 02 Април в София!”

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти