Багата с 6 килограма по-лек от Дивака

Благой Иванов – Багата, беше с шест килограма по-лек на кантара преди сблъсъка тази нощ срещу Шон Джордан – Дивака. Двамата ще се бият за титлата на Световните бойни серии (WSOF) в тежка категория. Българинът прави трета защита на трофея, а това ще бъде последен мач от неговия договор с организацията.

На претеглянето 30-годишният Софиянец показа отлична форма със 113,850 кг. Неговият съперник беше по-тежък – 119,740 кг. Двамата показаха джентълменско поведение и когато се изправиха лице в лице, не се стигна до напрежение. Джордан дори протегна ръка и прегърна Багата. Двамата се познават визуално, защото са тренирали в една и съща зала за кратък период от време. 32-годишният американец беше на лагер преди няколко години в „Екстрийм Котур“ в Лас Вегас, където е обичайното място за подготовка на Багата.

След осем месеца пауза Иванов отново ще влезе в клетката. Мачът с Джордан беше отлаган на два пъти заради финансови проблеми на Световните бойни серии. В предишния си двубой българинът надви по точки Джош Копланд. Това беше негов трети пореден успех. До момента българинът има 14 победи (5 с нокаут и 6 със събмишън) срещу само една загуба от Александър Волков през 2014 г.

Джордан има страхотен опит в най-популярната ММА верига UFC. Американецът има 10 двубоя в организацията, а освен това се е бил и в другите две популярни шоута, които организират срещи по правилата на Смесените бойни изкуства – „Белатор“ и „Страйкфорс“. В своята кариера Дивака е спечелил 19 мача (15 с нокаут и 3 със събмишън) и е записал 7 загуби. Той има четири победи в последните си пет мача, като най-ценният успех е през 2015 над страховития нокаутьор Дерик Люис, който в момента прегазва всички свои противници в UFC.

Джордан дебютира за WSOF през октомври, като се справи в рамките на един рунд с Ашли Гоч. Той тренира в една от най-прочутите школи по ММА – „Джексънуинк“ в Албакърки. Американецът е гимназиален шампион по борба, но има и доста добра игра в стойка. Двамата бойци са с обратни гардове.

Българинът проведе два тренировъчни лагера в Сан Хосе, Калифорния. Той имаше за спаринг партньор шампиона на UFC в лека-тежка категория Даниел Кормие (САЩ).

Букмейкърите определиха Багата за лек фаворит в двубоя. Коефициентите за негов успех са около 1.70, докато ставката за Дивака е към 2.05. Феновете също са на мнение, че Иванов има по-големи шансове. В специално допитваме 68% от тях смятат, че българинът ще спечели двубоя.

Срещата ще бъде излъчена пряко по Мтел Спорт. Основната карта от мачове започва към 05.00.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти