Турнир по таекуандо в София ще класира за Олимпиадата

Световният елит в спорта идва за първото международно първенство от категория G1 у нас

След по-малко от месец столицата ни ще бъде домакин на едно от най-големите състезания по таекуондо в Европа. Турнирът ‘Sofia Open’, който се провежда вече 4 години, тази година получи престижната категория G1 и ще събере световния елит в този боен спорт на 4-5 март в зала „Арена Армеец“.

Турнирите от категория G1 са сред най-авторитетните спортни изяви по таекуондо, имат най-висок ранг и носят точки за класиране на състезателите в световната и Олимпийската ранглисти. По тази причина, те са и най-посещавани от таекуондистите от всички континенти и категории. Сред записалите се за турнира има шампиони от световни и европейски първенства, както и участници на олимпийски игри.

Очаква се за ‘Sofia Open 2017’ да се регистрират около 1400 участници от около 40 държави, като крайният срок е 20 февруари. Към момента броят на регистрираните е над 1000 състезатели от 28 страни (включително и участниците в турнира от категория B, който се провежда заедно с този от категория G1):

Андора – национален отбор 15. Косово Австрия 16. Литва – национален отбор Аржентина – национален отбор 17. Македония Белгия – национален отбор 18. Норвегия България 19. Палестина Германия 20. Румъния Гърция 21. Русия Естония 22. Сърбия – национален отбор Израел - национален отбор 23. Турция Ирак 24. Финландия Иран 25. Франция Ирландия 26. Хърватска Италия 27. Швейцария Кипър 28. Швеция

Мероприятието се организира от Таекуондо клуб „Рамус“ съвместно с Българската федерация по таекуондо - олимпийска версия.

Видео от изданието на турнира през 2014 г. може да видите тук – https://goo.gl/E9mpRM

Снимки от „Sofia Open 2016“ са приложени към информацията.

Покана за събитието онлайн вижте тук - https://goo.gl/QbsUzo

Таекуондо клуб „Рамус“ е един от най-големите и най-успешни частни клубове по таекуондо в България. Създаден е преди 7 години. Неговите възпитаници са носители на медали от републикански, балкански и европейски първенства по таекуондо, включително и на отборни отличия. В последните години ТК „Рамус“ е организатор на две авторитетни международни състезания, станали вече традиционни – ‘Sofia Open’ и Детски турнир в чест на Деня на народните будители. Тези състезания са сред най-масовите спортни прояви в България – в последното издание на ‘Sofia Open’ се включиха 1100 състезатели от повече от 20 държави.

Треньор на клуба и ключов организатор на турнира е Димитър Михайлов  един от най-успешните български състезатели по таекуондо, носител на 13 републикански титли и на множество отличия от авторитетни международни състезания. Понастоящем Димитър Михайлов е вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо.

Билетите за ‘Sofia Open 2017‘ вече са в продажба и могат да бъдат закупени онлайн или поръчани по куриер от www.ticketportal.bg, както и на място във всички обекти от мрежата на Тикетпортал: Арена Армеец, НДК, Бензиностанции ОМВ, книжарници Буктрейдинг, Магазини Office 1 Superstore.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти