Ферари биха приветствали сина на Шумахер

Ферари заявиха, че биха посрещнали сина на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер "с червен килим", защото са впечатлени от представянето му в младежките серии.

Мик Шумахер вече е на 17 години и се състезава в европейската Формула 3. От големите отбори във Формула 1 Мерцедес вече са проявявали интерес към младия германски пилот и са му предлагали да се включи в програмата им за развитие, а сега и от Ферари го поканиха в академията си.

Мениджърът на FDA (Ferrari Driving Academy) Масимо Ривола заяви пред италианската преса: "Следим развитието му. Тази година ще можем да го наблюдаваме отблизо, защото ще е съотборник на един от нашите пилоти от академията в Prema (отборът във Ф3). Не знам какво мисли Мик за бъдещето си, но ако реши да влезе във FDA, ще го посрещнем с червен килим".

"Мик изглежда много възпитан и няма твърде високо самочувствие. Поздравления на родителите му. Справили са се много добре с възпитанието му. Много е млад и е подложен на огромно напрежение от медиите, но се справя доста добре", допълни Ривола.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти