Люис Хамилтън се извини за "неприемливия" коментар по адрес на своя племенник

Люис Хамилтън се извини след като постна видео в Инстаграм, на което упреква своя племенник, че носи рокля на принцеса. Световният шампион от Формула 1 изтри видеото, което беше споделил на Коледа пред своите 5.7 милиона последователи. В серия от туитове той написа: "Вчера си играехме с моя племенник и осъзнах, че думите ми са неприемливи, така че махнах видеото. Не съм искал да нараня или нагрубя който и да е. Харесва ми това, че племенникът ми се чувства свободен да изразява себе си, както всеки от нас би трябвало."

"Поднасям най-дълбоки извинения за моето поведение, тъй като си давам сметка, че е неприемливо за никой, без значение откъде е, да бъде маргинализиран или вкарван в стереотипи."

"Винаги съм подкрепял твърдението, че всеки може да си живее живота както иска, и се надявам, че ми бъде простена тази грешка в преценката."

Във вече сваленото видео Хамилтън беше казвал към камерата: "Много съм тъжен… Вижте моя племенник". След това той беше обърнал обектива към малкото момченце, което беше облечено в рокля на принцеса и махаше с вълшебна пръчка, и му беше казал: "Защо носиш рокля на принцеса? Това ли получи за Коледа?" Видеото завършваше с вик: "Момчетата не носят рокли на принцеси!"

Постъпката на Люис светкавично разбуни духовете, особено на ЛГБТ общността. Активисти го порицаха и го призоваха да се засрами, и че никой не заслужава подобно унизително отношение нито от чичо си, нито от никой друг. Други добавиха, че е разочароващо да видиш човек с такова влияние и популярност да се отнася толкова оскърбително с малко дете.

Според много от коментарите в случая е неприемливо да се подиграваш публично на малко дете, независимо каква е причината. Но при всички положения дори далечни намеци за хомофобия вероятно ще се отразят негативно на репутацията на Хамилтън, въпреки извинението му.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти