Кобрата трябва да изиграе още един мач, за да стане отново претендент (видео)

Кубрат Пулев ще трябва да победи в още един двубой, за да стане отново претендент за световната титла в тежка категория на IBF. 

Българинът отказа участие в насрочения за 28 октомври мач срещу настоящия шампион Антъни Джошуа, заради тежка контузия в гръдния мускул. Според мениджъра на британеца - Еди Хърн, по този начин Пулев е загубил втората си позиция в ранглистата и вече няма да е претендент за пояса. Неговото място ще заеме третият - Карлос Такам.За да се изкачи отново там, Пулев ще трябва да участва в още един мач, след като се възстанови. До подобна среща едва ли ще се стигне в близките 12 месеца. 

Според boxingnews24.com вариантите за съперници на Кобрата в евентуална такава среща са два - Кристиан Хамър (22 победи, 12 с нокаут, 4 загуби) или Джарел Милър (19 победи, 17 с нокаут, 0 загуби, 1 равенство). Именно те са четвърти и пети в подреждането.

Милър изглежда като доста по-неприятен вариант за Пулев. 29-годишният американец се състезава и в кик бокса. Хамър пък е 30-годишен румънец, но той тепърва ще трябва да излезе на ринга в битка за титлата на WBO срещу Александър Поветкин. 

Оказва се, че според правилата на IBF, срещата между Джошуа и Пулев не е могла да се отложи. При контузия на шампиона съществува такава опция (като при реваншът между Тайсън Фюри и Владимир Кличко, който през 2016 г. претърпя промяна на датата заради травма на британеца). Ако обаче претендентът изпита физически дискомфорт, който да направи мачът невъзможен, той бива заменен от следващия в ранглистата.

btvnovinite.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички