Великите сили на волейболна Европа се обединяват

Великите сили на волейболна Европа се обединяват. Създава се нова организация, включваща няколко ключови национални първенства.

На специално проведена среща в Болоня (Италия) италианската, белгийската, немската, френската и полската лига се договориха за учредяването на Асоциацията на волейболните лиги (VLA). Това са петте основоположници на сдружението, но представители на други европейски първенства изявиха желание за участие в проекта и разширяването на границите на организацията. 

Асоциацията определи първите цели, които ще преследва:

• Развитието на националните лиги и техните клубове.

• Поддържане на правата и икономическата стойност на клубовете и националните шампионати.

• Обсъждане на договореностите на състезателите, участващи в първенствата, както и трансферите на играчите за национални състезания.

• Обсъждане на начините за участие на играчите от националните първенства в националния отбор (застраховки, контузии, заплати и др.).

• Търсенето на по-добра синхронизация между международните календари (на ФИВБ и 5 континентални конфедерации) и националните лиги: първо, да се реши проблемът с прекомерното физическо натоварване на много играчи, които играят голям брой мачове годишно; второ, да се осигури повече приемственост и регулярност за националните състезания, за да се гарантира икономическата стойност на нашия спорт.

АВЛ ще се представлява от белгиеца Филип Буун (Президент на Белгийската лига) и Диего Мосна (почетен председател на Италианската лига).  

BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти