За Citroen подписът на Ожие става приоритет

Шефът на моторспорт отдела на Citroen Ив Матон заяви, че привличането на четирикратния шампион във WRC Себастиен Ожие в тима им става приоритет за следващите няколко месеца. Ожие води дискусия с бившия си отбор през последния месец, разкри Матон и допълни, че не се виждат особени препятствия около евентуалната сделка.

Ожие напусна Citroen през 2011-а и се присъедини към Volkswagen, където спечели всичките си световни титли преди конструкторът да се оттегли от Световния рали шампионат.

"Приоритет в плановете ни стана привличането му в отбора ни. Правим нещата стъпка по стъпка и е трудно да кажем все още какъв ще бъде окончателният му отговор – със сигурност ние не сме единствените, които се опитваме да го привлечем. Към момента няма особено препятствие това да стане реалност. Обсъждаме неговите и нашите очаквания и цели", сподели Матон.

Попитан колко е уверен, че до сделка ще се стигне, Матон отговори: "Няма значение дали са 90% или 10%. Щом не са 100%, нищо не е сигурно. Ще бъде страхотно той отново да е в нашия екип, защото е най-бързият пилот, а това, че е и французин е черешката на тортата".

Друга опция за Ожие е и оставането му в M-Sport, но шампионът не иска това да се случи, ако Ford не влезе като конструктор с по-голяма финансова подкрепа. Французинът не изключва и да сложи край на кариерата си още след края на сезона.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти