Ще стори ли ново чудо Ракел Пенингтън?

Ракел Пенингтън

е наричана от своите близки – Роки. Приликите между ММА звездата и филмовия герой са много. 29-годишната американка почти винаги е аутсайдер в своите срещи, но се хвърля с всички сили и демонстрира своето огромно сърце в октагона. Тази нощ Пенингтън ще има нужда и от още нещо, защото ще получи първата възможност в своята кариера да стане шампионка на UFC. Тя ще се бие в основния мач на веригата срещу шампионката в категория петел Аманда Нунеш (Браз). Галавечерта ще се проведе в Рио де Жанейро, а фаворитката ще има невероятната подкрепа на местната публика. Пенингтън (9 победи, 1 с нокаут и 3 със събмишън) е в прекрасна серия от четири поредни победи.

Сред нейните жертви са класните Жесика Андраже, Бет Кохейя и Миша Тейт. Успехите я изведоха до първото място в ранглистата и автоматично подсигуриха мач за титлата. Американката винаги е трябвало да се бори за своята мечта да бъде шампионка на UFC. Нейните родители не са й позволявали да тренира ММА, но тя започва да го прави, когато става чак на 19, оставайки настрана другата страст – да стане доктор. При Аманда Нунеш съдбата начертава нейния път още от детските години. Едва на четири бразилката започва да тренира карате, а когато е на 28 пенсионира личността, която отвори широко вратата на всички ММА състезателки в UFC Ронда Роузи.

Американската мегазвезда беше нокаутирана само за 48 секунди. Успехът издигна до небесата реномето на бразилката. Нунеш (15 победи, 10 с нокаут, 3 със събмишън и 4 загуби) спечели пояса през юли 2016-а, а това ще бъде нейна трета защита. Бразилката показа, че не е неуязвима след двата много оспорвани двубоя с Валентина Шевченко. Това са и единствените успехи на Нунеш, който не са приключили с отказване на нейните противнички. 29-годишната южноамериканка носи звучния прякор Лъвицата. Тя има и още по-голяма цел – двубой с шампионката в горната категория перо Крис Сайборг. Тази среща може да бъде едно от най-големите събития през 2018 г., но преди да се случи Нунеш задължително трябва да премине през коварното изпитание, наречено Ракел Пенингтън. На същата галавечер в Рио де Жанейро ще има ключов двубой за разпределение на силите в средна категория. Един от най-големите майстори на събмишън в историята на ММА Жакаре Соуса се изправя срещу непредвидимия Келвин Гестелъм (САЩ). 26-годишният американец нокаутира ефектно бившия шампион в категорията Майкъл Биспинг през ноември 2017-а.

Победата беше доста дискутирана, защото тя стана факт няколко седмици след друга загуба на британеца – от Джордж Сен Пиер. Качествата на Гестелъм не могат да бъдат поставяни под съмнение заради неговите успехи над топ имена като Тим Кенеди, Юрая Хол и Джони Хендрикс . При последното гостуване в Бразилия той се справи с друг любимец на местните фенове Витор Белфорт, при това с нокаут, но победата му беше отнета заради положителна допинг проба за марихуана. Страхотният подем на Гестелъм беше спрян от друг бивш шампион – Крис Уайдман през 2017-а, но сега той има намерение отново да затвърди позициите си в Топ 5. Бившият шампион на „Страйкфорс“ в средна категория Жакаре Соуса има само две загуби през последните две години, а те са срещу топ имената в категорията – Роби Уитъкър и Йоел Ромери.

За този период той изнесе лекции на Дерек Брънсън, Тим Боуч, Витор Белфорт, Джегард Мусаси и Юшин Оками. На хартия бразилецът изглежда фаворит, а ако успее да свали и задържи на земята Гестелъм, вероятно ще бъде само въпрос на време да извади от своя арсенал някоя от убийствените си хватки за събмишън.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти