Малко футбол и много нерви в края, но Юнайтед постигна целта си (видео)

Отборите на Уест Хам и Манчестър Юнайтед направиха нулево равенство в отложен двубой от 31-ия кръг на Висшата лига. Този резултат беше напълно достатъчен на "червените дяволи", за да си гарантират второто място в крайното класиране. Експерименталният състав на Жозе Моуриньо не успя да вкара гол в два поредни мача за пръв път под ръководството на португалеца. "Чуковете" също не впечатлиха, след като и на теория се бяха спасили от изпадане. Лондончани имаха шанс да вземат реванш за тежката загуба с 0:4 от Юнайтед в началото на сезона, но не сътвориха почти нищо в офанзивен план.

Марко Арнаутович водеше атаката на домакините, а най-близо до него играеха Мануел Лансини и Жоао Марио. Мойс заложи на същите 11, които стартираха и срещу Лестър.

За "червените дяволи" в предни позиции започнаха Джеси Лингард и Алексис Санчес, а по крилата действаха Антонио Валенсия и Люк Шоу. Тримата в средата на терена бяха Андер Ерера, Пол Погба и Скот Мактоминей.

Уест Хам имаше много проблеми в хода на сезона, но победата с 2:0 като гост на Лестър през уикенда осигури на тима мечтаното спокойствие. Въпреки това, мениджърът Дейвид Мойс продължава да има доста критици и се надяваше на положителни резултати в оставащите двубои.

Юнайтед излезе в последното си гостуване за сезона след разочароващото представяне срещу Брайтън и поражението с 0:1. Жозе Моуриньо беше доста недоволен от футболистите, които по-рядко получават шанс, затова и в титулярните 11 имаше цели 8 промени.

Статистиката даваше предимство на "червените дяволи", защото Моуриньо нямаше загуба в 10 поредни мача срещу отбори, водени от Дейвид Мойс.

Първото полувреме завърши без голове, макар че гостите имаха няколко отлични възможности да поведат. Уест Хам разчиташе на контраатаки и при една от тях Марко Арнаутович стреля от границата на наказателното поле, но прави в ръцете на Давид де Хеа. После Юнайтед взе инициативата и създаде доста работа на Адриан дел Кастийо.

В 20-ата минута Лансини загуби топката в собствената половина, Ерера веднага комбинира с Мактоминей, който шутира, но покрай гредата. В следващата атака на "червените дяволи" Адриан отрази силен удар на Джеси Лингард.

Тимът на Моуриньо за кратко вдигна оборотите и това веднага създаде паника сред бранителите на Уест Хам. В 23-ата минута Адриан изби изстрел на Алексис, после топката попадна в Мактоминей и той веднага я насочи към вратата, но стражът на "чуковете" изби с крак, а и страничната греда му помогна.

Лондончани отвърнаха с добър пробив на Арнаутович, но центрирането на австрийския национал не намери негов съотборник и Ерера изчисти в корнер. Не след дълго включилият се напред Аарън Кресуел стреля в аут, а до края на полувремето не се случи нищо интересно.

Никой от отборите не промени тактиката си след почивката. Юнайтед отново започна по-агресивно и Алексис Санчес опита от малък ъгъл да порази целта, след като преди това изпревари Адриан, но Анджело Огбона беше заел добра позиция и изби пред голлинията.

Малкото интересни моменти идваха основно след статични положения. При едно центриране от корнер Крис Смолинг скочи най-високо, но не съумя да насочи топката към вратата. В 71-ата минута Погба напомни за себе си с коварен изстрел по земята, но Адриан правилно прецени, че кълбото ще излезе в аут.

Напълно неочаквано на фона на спокойната игра, в края на мача зрителите станаха свидетели на грозни сцени. Всичко започна от Пол Погба, който фаулира грубо в гръб Марк Нобъл. Халфът на домакините реагира много остро и хвана французина за лицето. Останалите футболисти се скупчиха и имаше още блъскания и разменени реплики, а реферът Джонатан Мос изчака бурята да отмине и показа само жълти картони на Погба и Нобъл. След последния съдийски сигнал двамата се поздравиха.

В последния си мач Манчестър Юнайтед ще приеме Уотфорд, а Уест Хам ще е домакин на Евертън. При победа и определено развитие на останалите двубои от 38-ия кръг, "чуковете" могат да се изкачат от 15-о на 10-о място в крайното класиране.

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА УЕСТ ХАМ ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти