Божинов: Надявам се Левски да зарадва мен и милионите привърженици

Бившият нападател на Левски и националния отбор на България Валери Божинов коментира пред “Блиц” предстоящия финал за Купата на България между "сините" и Славия. Срещата е днес от 19:30 часа на "Васил Левски"."Аз съм левскар и се надявам най-накрая да вземем трофей. Девет години няма нито купа, нито титла. Време е вече да я спечелим. Дано Левски успее да зарадва цяла "синя" България - хората на стадиона, хората пред телевизорите. Няма да бъде лесно обаче. Това е финал, зарядът е голям. За пореден път публиката на Левски ще бъде 12-ият играч на клуба и това ще помогне на футболистите. Ще бъде страхотна атмосфера и ще бъде истински празник, който дано да завърши със спечелване на Купата", започна Божинов.

"Делио Роси ми беше треньор преди доста време, минаха 12-13 години. Може би наистина е турнирен боец. Показа, че знае кога какво да прави, най-вече в двата мача с ЦСКА това се видя ясно. Левски надигра категорично ЦСКА и в двата мача. Вече се играе по-агресивно, настъпателно, владее се инициативата.

В началото Левски изглеждаше по-изчаквателен, но последният месец видяхме коренно различен отбор. Явно футболистите разбраха какво е Левски, какво е да играеш за този клуб и какво означава той за хората в България и за феновете", продължи нападателят на хърватския Риека.

 

"Славия е доста тежък съперник. През годините винаги Левски е имал проблеми с "белите". Надявам се, че на финала няма да е така. Няма да е лесно, но вярвам, че и с помощта на публиката Левски ще спечели. Иска ми се всички левскари да сме щастливи след края на мача. Трофеят е много важен. За някои може да е нищо, но за клуб с традииции и с такава публика е много важен. Иска ми се на "Васил Левски" да бъде "син" празник.

Георги Петков ми е голям приятел и го обичам като такъв. За него ще бъде много специален мач, но той е професионалист. Надявам се обаче Левски да зарадва мен и милионите привърженици. Прогнози не искам да давам, просто ми се иска "сините" да вкарат един гол повече от Славия", завърши Божинов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти