Реал Мадрид изпусна нови точки на "Бернабеу" и вече сдаде титлата (видео+галерия)

Шампионът на Испания Реал Мадрид направи 1:1 с Атлетик Билбао в мач от 33-ия кръг на Ла Лига, игран пред 59 193 зрители на "Сантиаго Бернабеу". Иняки Уилиямс даде аванс на баските с попадение в 14-ата минута, а Кристиано Роналдо изравни в 87-ата минута. Пет кръга преди края "белите" изостават на 15 точки от Барселона и дори извънземни сили биха се затруднили да запазят титлата в ръцете на кралския клуб.

Зинедин Зидан заложи на 4-4-2, разполагайки на терена две типични крила - Лукас Васкес и Марко Асенсио. Карим Бензема и Кристиано Роналдо поведоха "бялото" нападение. Хосе Сиганда подреди 4-2-3-1, разчитайки в атака на бързоногия Иняки Уилиямс, подкрепян от Иниго Лекуе, Раул Гарсия и Иниго Кордоба. 

Гостите от "Сан Мамес" започнаха по-добре. В седмата минута защитата на мадридския тим изпусна цели двама футболисти в наказателното поле, Микел Сан Хосе избра да стреля от малък ъгъл, а Кейлор Навас имаше късмет след рикошет в крака му топката да излезе в корнер. Домакините реагираха почти мигновено. Кристиано разтресе напречната греда след хубав удар с глава от 12 метра след центриране от крака на Даниел Карвахал.

@@@

В 11-ата Карвахал реши да насочи топката към границата на наказателното поле, където непокритият Асенсио стреля, но не достатъчно опасно за вратаря Кепа Арисабалага. В 13-ата Тони Кроос подаде наляво за Кристиано, който влезе навътре и шутира коварно по диагонала, но сантиметри не му достигнаха да порази целта. В ответната атака Иниго Кордоба изпъкна с превъзходно подаване между двамата централни защитници, Иняки Уилиямс изскочи сам срещу вратаря и технично го преодоля с леко копване в обратния ъгъл - 0:1.

"Лос меренгес" реагираха с нова мълниеносна акция. Роналдо беше изпуснат в наказателното поле и нанесе силен удар без подготовка - Кепа зае точното място и запази вратата си. В 22-ата защитата "лъвовете" отново допусна грешка в наказателното си поле. Асенсио получи топката, след което шутира над гредата.

@@@

Баските се прибраха в половината си, а европейският шампион търсеше изостряне с атаки по фланговете. Нападенията на домакините се развиваха предимно отдясно, където много активни бяха Карвахал и Васкес. В 30-ата Бензема шутира над гредата от дъгата. В 31-ата Кроос центрира от пряк свободен удар, Рафаел Варан насочи с глава, но вратарят Кепа показа майсторство и изби.

@@@

В 37-ата Лукас Васкес направи блестящ рейд отдясно, вмъкна се между двама в наказателното поле, потърси Роналдо, който обаче беше блокиран в малкото наказателно поле. В 42-ата Варан се намеси в много важен момент в наказателното поле, спирайки набега на Иняки. Минута по-късно Асенсио показа чудесна техника, мина между двама и стреля ниско по диагонала, но Кепа отново демонстрира класа. Полувремето завърши с процентно владение на топката от над 70 на сто в полза на Реал.

@@@

Тимът от Билбао започна второто полувреме с метри по-напред. Момчетата на Куко Сиганда заиграха по-често с топката. В 56-ата минута Оскар де Маркос центрира отдясно, Раул Гарсия свали топката за Иняки Уилиямс, който беше блокиран. В 61-ата минута Лука Модрич напредна през центъра и подаде вертикално към Кристиано Роналдо. Португалецът падна в наказателното поле след контакт с Унай Нунес. Съдията реши, че няма дузпа.

@@@

В 64-ата "червено-белите" изпуснаха чудесна възможност за втори гол. Де Маркос центрира отдясно, Навас беше преодолян, Кордоба стреля в гърдите на Карвахал, а отбитата топка попадна у Раул Гарсия, който шутира в напречната греда. В 68-ата Роналдо си извоюва коридор за стрелба - в ръцете на стража на Атлетик. В 69-ата Зидан прибягна до двойна смяна, пускайки Иско и Гарет Бейл на местата на Асенсио и Бензема. Само минутка след смяната Иско нанесе удар от 20 метра - прекалено високо.

@@@

В 73-ата Иняки загуби топката и се получи светкавична контра - Васкес подаде към Роналдо, португалецът стреля, но шпагатът на Унай Нунес се оказа успешен. В 87-ата Марсело центрира към втората греда, където Васкес стреля силно от въздуха, но вратарят се справи. Атаката на Мадрид продължи, Модрич шутира от 22 метра, а Кристиано чукна леко топката, за да заблуди Кепа и топката попадна в мрежата за 1:1. Това беше попадение номер 24 за CR7 в Примера. Рамос беше в засада, но така и не стигна до топката. Капитанът посегна, но определено вратарят на северняците нямаше как да стигне до топката.

Следващият мач на Реал Мадрид е чак след седмица. През уикенда момчетата на Зидан няма да играят, тъй като срещата им със Севиля е отложена заради финала за Купата на краля.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ   ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА РЕАЛ МАДРИД ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА АТЛЕТИК БИЛБАО

 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти