Братът на Еден Азар показа от класата на батко си

Появилият се като смяна Торган Азар донесе важен домакински триумф за Борусия (Мьонхенгладбах) с 2:1 над Херта (Берлин), с което отборът си върна шансовете за класиране за Лига Европа. Белгийският играч беше оставен сред резервите - за първи път през сезона, но се появи в игра още на полувремето и с две попадения в рамките на четири минути успя да осъществи обрата от 0:1 до 2:1. Отделно още един гол, дошъл след негов пробив по крилото, не беше зачетен заради тънка засада.Херта е разочарование в сравнение с предишната кампания и е на десета позиция. Берлинчани обаче направиха силно първо полувреме на “Борусия Парк”, в което имаха шанс да поведат чрез точен удар на Саломон Калу (40’), а и пропуснаха още няколко положения.

Влизането на Азар обаче беше това, което реши срещата. Братът на Еден Азар изравни в 75-ата минута, а в 79-ата пак той беше точен от дузпа.

Задачата на Борусия за достигането до шестото място обаче не е лесна, защото до края на месеца на тима му предстоят тежки мачове срещу първите два тима в класирането Байерн (Мюнхен) и Шалке 04.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички