Бешикташ излиза за честта си срещу Байерн

Тази вечер в 19:00 часа е срещата-реванш между Бешикташ и Байерн от 1/8-финала в Шампионската лига. Мачът изглежда повече от протоколен, тъй като баварците разбиха своя съперник с 5:0 на "Алианц Арена". Днес турците ще играят основно за своята чест и ще опитат да покажат, че не са просто боксова круша за големите.Всъщност днешната среща ще бъде шанс за Бешикташ да опита да постигне първа победа срещу Байерн на ниво Шампионска лига. В досегашните три мача "Орлите" са записали три загуби и то с без да отбележат дори един гол (0:9 голова разлика).Задачата на домакините обаче няма да е никак лека. Байерн се намира в супер форма напоследък. Възпитаниците на Юп Хайнкес са спечелили 14 от последните си 15 мача, включително и последните си 5 срещи в Шампионската лига. Освен това баварците са отборът, който държи три от рекордните победи (с общ резултат от двата мача) в турнира - 12:1 срещу Спортинг (Лисабон) през 2008/09, 10:2 срещу Арсенал през 2016/17 и 7:0 срещу Шахьор (Донецк) през 2014/15 г.

Това, което може да даде надежда на турския гранд е статистиката на Байерн в гостуванията. Германците имат само 1 победа в последните си 10 мача далеч от дома на елиминационна фаза. В останалите 9 срещи отборът е записал 4 равенства и 5 загуби.

Днес домакините не могат да разчитат на контузените Душко Тошич и Пепе, а Домагой Вида е наказан заради червения картон, получен на "Алианц Арена" в първия мач.

Треньорът на гостите Юп Хайнкес пък ще се лиши от услугите на трайно контузените Кингсли Коман и Мануел Нойер, а Корентен Толисо и Хамес Родригес също са под въпрос за срещата в Истанбул.

Шампионска лига, 1/8-финал, реванш:

БЕШИКТАШ - БАЙЕРН (в първия мач 0:5)

Вероятни състави:

БЕШИКТАШ:

Фабри, Гьокхан, Медел, Неджип, Адриано, Хътчинсън, Толгай, Куарешма, Талиска, Бабел, Негредо

БАЙЕРН:

Улрайх, Кимих, Зюле, Хумелс, Алаба, Тиаго, Мюлер, Хамес, Рибери, Вагнер

Стадион:

"Водафоун парк", Истанбул

Съдия:

Майкъл Оливър, Англия

Начало:

19:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички