Важните факти за медалистите във втория ден на ПьонгЧанг 2018

Вторият ден след откриването на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг 2018 измина и бяха раздадени поредните комплекти медали. За съжаление на българските участници пък се стигна до неубедително представяне в първия мъжки старт в биатлона - спринта на 10 км.ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ОТ ВТОРИЯ ДЕН В ПЬОНГЧАНГ 2018В състезанието с шейни Павел Ангелов остана 37-ми, а сензационно шампион стана австриецът Давид Глайршер. Той е вторият шампион от тази страна в мъжете на сингъл и първият от 1968 година насам, когато златото отива при Манфред Шмид.

Шампионът в биатлона пък Арнд Пайфер осигури на Германия първия в историята “дубъл” в спринтовата дисциплина при мъжете и жените, след като сънародничката му Лаура Далмайер също грабна златото при дамите. Нейният успех обаче беше очакван, докато Пайфер не бе толкова изявен фаворит.

Холандската хегемония в бързото пързаляне с кънки продължава и Свен Крамер стана първият мъж с три златни медали в една дисцплина на този спорт - 5000 метра.

Хокейният турнир тепърва ще достига кулминацията си, но финландката Риика Валила стана най-възрастната състезателка в историята на олимпийското присъствие на този спорт - на 44-годишна възраст тя е и най-старата финландка изобщо на Зимни олимпийски игри.

Норвегия извоюва първото си “обиране” на всички медали в старт от ски бягането от 1992 година насам - тогава това се случи в 30 км класически стил, а сега стана в скиатлона на 30 км при мъжете.

Американецът Редмънд Джерард е вторият най-млад златен медалист в историята, след като на 17 години и 227 дни спечели титлата в сноуборд слоупстайл, а най-млад остава Тони Ниеминен, който на 16 години и 261 дни взе злато в ски скоковете през 1992 година.

Още от Футбол свят

Виж всички