Прототипът Kia SP направи дебюта си на Autoexpo 2018

Днес Kia представи впечатляващия прототип SP, който дебютира пред широка аудитория по време на AutoExpo 2018 заедно с още 16 модела от гамата на марката.Концептуалната разработка SP е нов почерк в моделната гама на Kia, предназначена специално за индийския пазар. Южнокорейската компания стартира продажба на превозни средства в Индия от втората половина на 2019г. Вдъхновен от индийското наследство и култура, оборудван със съвременни технологии, прототипът SP е доказателство за плановете на Kia да представи автомобили, които да отговорят на нуждите и спецификите на индийския пазар. Футуристичният SUV е предназначен за младите потребители, които търсят перфектната комбинация от подчертано динамична визия, агресивен дизайн, модерни технологии и функционалност. Съчетанието от внушителен екстериор, спортен профил и солидно излъчване без съмнение ще постави нови стандарти за представителите в компактния SUV сегмент в страната.Питър Шрайер, Президент и Главен дизайнер, Kia Motors, коментира: ‘През последните няколко години SUV моделите са предпочитан избор сред индийските автомобилни потребители. С комбинацията от комфорт, функционалност и офроуд характеристики, възнамеряваме да превземем SUV сегмента с нашия изцяло нов модел, който ще постави нови параметри в автомобилния пазар. Все пак SP е концептуална разработка, но серийният модел ще бъде много близко до това, което виждате тук на AutoExpo 2018.’Kookhyun Shim, Изпълнителен директор и CEO, Kia Motors Индия (КМИ), каза: ‘С удоволствие стъпваме на автомобилния пазар в Индия, която цели тази година да се превърна в петата най-голяма икономика в света. Ние от КМИ сме развълнувани от старта на дейността в толкова благоприятно за страната време. Прогнозите сочат, че само след няколко години Индия ще се превърне в един от най-големите автомобилни пазари в света. Ние сме тук, в Индия, за да бъдем част от историята на успеха, чието начало бе поставено от прогресивни държавни политики и стратегии за устойчиво развитие. И ние сме тук за да спечелим доверието и сърцата на хората чрез предлагането на стилни, комфортни и високотехнологични превозни средства с марка Kia.’

Гамата на Kia представена по време на AutoExpo 2018 включва:

Picanto – Цветен градски автомобил с добавено удобство и комфорт за жизнерадостно шофиране, въздушни възглавници включени в стандартното оборудване и изключително нисък разход на гориво.

Rio – Компактен автомобил със спортно излъчване, практичен и икономичен. Притежател на международни отличия, между които престижен бронзов медал от U.S IDEA Design Awards.

Stonic – Предназначен за потребителите, които живеят на пълни обороти, обичат приключенията, преодоляват граници, Kia Stonic внася порция свежест в сегмента на компактните, градски кросоувъри.

Cerato – Иновации, съвременни технологии и модерен.

Ceed – Какво се случва когато носителят на редица награди за европейски дизайн се комбинира със спортен силует и функционалност на седан? Отговорът е Kia Ceed. Модерният екстериорен и интериорен дизайн привлича погледите и приканва потребителите да споделят удоволствието от шофирането.

Soul EV – Първият изцяло електрически автомобил на Kia, компактен и екологичен.

Cadenza – Грабва вниманието и надхвърля очакванията. Класическа елегантност. Изискан стил.

Stinger - Със своята завладяваща осанка Stinger е символ на нова ера от подчертано динамичен стайлинг, high performance характеристики и безапелационно поведение на пътя.

Mohave – Без значение по какви пътища шофирате и какви са атмосферните условия, Мохаве ще осигури вашето спокойствие и комфорт. Автомобилът, на който можете да разчитате винаги и навсякъде.

Sorento – Моделът е съвършеният отговор към онези, които не се задоволяват със стандартите, а винаги очакват повече: внушителен дизайн, иновативни технологии и абсолютен ангажимент към качеството във всеки детайл.

Sportage – Този SUV модел с готовност ще се погрижи както за безпроблемното придвижване в градския трафик, така и за уикенд приключения. Една прекрасна комбинация от иновации, комфорт и дизайн от световна класа.

Grand Carnival ще Ви отведе до място, където атрактивен дизайн и интелигентни характеристики се съчетават с дълбоко разбиране за вашите практични потребности, уют и комфорт.

Niro – Niro Plug-In Hybrid Electric Vehicle е следваща стъпка в електрическата еволюция.

Optima Hybrid – С елегантен, изискан и ергономичен дизайн, Kia Optima се откроява в сегмента на луксозните автомобили, като гарантира оптимално пътно поведение и отлична икономия на гориво.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти