Франк Уорън: Битката Джошуа - Фюри би била най-голямата и доходоносна боксова среща

Един от най-големите промоутъри в света на бокса, Франк Уорън, смята, че потенциална битка в тежка категория между шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) и бившият световен шампион Тайсън Фюри (25-0, 18 KO) ще бъде най-доходоносната среща в цялата история на британския бокс.

Уорън също е на мнение, че двамата боксьори трябва да разделят печалбата си 50/50 - нещо, с което промоутъра на Джошуа, Еди Хърн, може и да не се съгласи - но след това споменава, че не вижда никакви реални пречки тази среща да бъде организирана.

"Това би било най-голямата и доходоносна боксова среща, която някога се е случвала на територията на Великобритания, това е сигурно. Тя би привлякла най-вероятно поне около 2 милиона души, които биха платили телевизионния пакет. Това са сигурни 50 милиона паунда без да включваме билетите и всичко останало. Подобен двубой може лесно да генерира 100 милиона паунда", заяви Уорън.

Въпреки че Фюри не се е бил от няколко години, Уорън споменава, че британеца никога не е губил титлите си на ринга, така че Джошуа ще трябва да се изправи срещу него, ако някога иска да бъде смятан за абсолютен шампион.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти