Хеттрик на Агуеро върна Сити към победния ритъм, който бе нарушен от Ливърпул (видео)

Манчестър Сити се върна на победния път в Премиър лийг, от който бе отклонен от Ливърпул преди седмица, след като надделя с 3:1 над Нюкасъл на "Етихад". Така "гражданите" възстановиха преднината си от 12 точки пред Ман Юнайтед, който по-рано днес съкрати разликата с успех над Бърнли. И трите попадения за лидера в Премиър лийг реализира Серхио Агуеро (34', 63'-дузпа, 83'). Джейкъб Мърфи (67') намали за "свраките", които обаче не направиха достатъчно в предни позиции, за да могат да разчитат на нещо повече в този двубой. 21-годишният Олександър Зинченко започна за първи път като титуляр в Премиър лийг. Той замени контузения Фабиан Делф в състава на Джосеп Гуардиола. Давид Силва се завърна сред титулярите за сметка на Илкай Гюндоган.

Рафаел Бенитес беше направи четири промени в своя състав. Хави Манкийо, Джейкъб Мърфи, Айзък Хайдън и Хоселу стартираха за Нюкасъл.

Домакините доминираха напълно през първата част, докато "свраките" опитаха да бъдат активни в първите минути, но много скоро се затвориха в своята половина и рядко минаваха центъра. В 18-ата минута Рахим Стърлинг вкара топката във вратата на Дарлоу, но попадението правилно бе отменено заради засада.

В 34-ата минута Де Бройне центрира много добре отляво, а Агуето засече съвсем леко с глава, след което топката се озова в далечния ъгъл. Това бе 20-и гол за аржентинеца от началото на сезона.

До почивката Карл Дарлоу спаси Нюкасъл от нови попадения, след като отрази опасни удари на Де Бройне и Агуеро.

В 62-рата минута Стърлинг проби по десния фланг, след което използва скоростта си и изпревари Манкийо, който го натисна в гръб и го събори в наказателното поле - дузпа за Манчестър Сити. Агуеро стреля силно от бялата точка, без да остави шанс на Дарлоу - 2:0.

Пет минути след това Нюкасъл изненадващо намали резултата. Кларк изведе Джейкъб Мърфи зад отбраната на Сити. Нападателят излезе очи в очи с Едерсон и копна топката над плонжа на стража.

Последва пропуск на Агуеро, а в 70-ата минута Дарлоу показа перфектен рефлекс и изби с една ръка удар на Стърлинг, след което топката срещна и гредата. Две минути след това Диаме проби в наказателното поле. Едерсон изби първоначално, но след това не успя да улови. Създаде се известен хаос, но в крайна сметка вратарят на Сити направи второ спасяване и сложи край на тази опасност.

В 82-рата минута хубав удар на Де Бройне премина на сантиметри встрани, а минута след това Агуеро оформи своя хеттрик. Сане се подигра с отбраната на Нюкасъл, развинтвайки няколко бранители по левия фланг, след което сервира топката на аржентинеца - 3:1.

Манчестър Сити има вече 65 точки. Нюкасъл заема 15-а позиция с 23 пункта.

СТАТИСТИКА ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички