Байерн успя да се изложи и срещу абсолютен аутсайдер (видео)

 След три хубави мача през последните десетина дни тимът на Байерн (Мюнхен) пак показа лошото си лице, на което бяхме свидетели в известен период в началото на сезона. Играчите на Нико Ковач се представиха много слабо в двубоя срещу четвъртодивизионния Рьодингхаузен за Купата на Германия, но все пак успяха да спечелят с 2:1 и се класираха за 1/8-финалите. Срещата се игра в Оснабрюк при дъжд и силен вятър.

Шампионите не подцениха сблъсъка и излязоха с голяма част от титулярите си начело с капитана Мануел Нойер. Почивка получиха само Роберт Левандовски и Хамес Родригес, а Ариен Робен, Кингсли Коман, Корентен Толисо и Матс Хумелс са контузени. Сред резервите на Нико Ковач имаше трима юноши.

След срива в играта на тима още преди почивката Ковач се опита да тимът му да стигне до трето попадение възможно най-бързо, но чистите положения ги нямаше. Липсата на сили и класа у домакините си пролича и само това може би спаси Байерн от срамен резултат. @@@ Контузия получи един от най-стабилните състезатели на гранда този сезон - Тиаго Алкантара. През идния уикенд мюнхенци продължават гонитбата на Борусия (Дортмунд) в Първа Бундеслига с домакинство на Фрайбург. РЬОДИНГХАУЗЕН - БАЙЕРН 1:2 0:1 Вагнер (8) 0:2 Мюлер (13-дузпа) 1:2 Майер (50) МИНУТА ПО МИНУТА

Още от Футбол свят

Виж всички